В Болехові чоловік намагався зарізати жінку, бо не поділили сміття


Сьогодні, 15 серпня 2022 року слідчий суддя Долинського районного суду обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 60 днів 74-річному мешканцю урочища Криве Болехівської територіальної громади Івано-Франківської області.

В ухвалі слідчого судді зазначено, що підозрюваний на протязі тривалого часу проживав в дерев'яному однокімнатному саморобному приміщенні, що знаходиться на полігоні твердих побутових відходів Болехівської ТГ в урочищі Криве, де поряд по сусідству із ним, проживала потерпіла. Вони здійснювали сортування відходів у ході чого при їх розподілі між ними систематично виникали словесні конфлікти, які супроводжувавсь словесними погрозами.

"13 липня 2022 року близько 16.00 год., їхній конфлікт перейшов в активну фазу, у ході якого у нього виник умисел позбавити життя потерпілу. Для цього він зайшов до приміщення де перебувала жінка, яка сиділа на ліжку, і за допомогою ножа завдав кілька ударів у голову. Однак їй вдалося своєчасно відреагувати та двічі відхилитися. Та це лише розлютило кривдника і він вже із значною силою вчергове умисно наніс вістрям ножа один цілеспрямований удар в серце, в наслідок цього потерпіла отримала тілесне ушкодження у вигляді проникаючого поранення грудної клітки із ліва, між другим і третім ребром, лівобічний пневмоторакс, які мають ознаки тяжких тілесних ушкоджень. Підозрюваний довів би до кінця розпочате якби у приміщені не знаходився співмешканець потерпілої та не виштовхав його із середини на вулицю, зачинивши двері, тим самим унеможливив продовження протиправних дій останнього",- йдеться у справі.

Підозрюваний неодружений, постійного місця проживання і роботи не має, без міцних соціальних зв’язків, також обгрунтовано підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 185 КК України на території Мукачівського району Закарпатській області. Тож слідчий суддя вважав, що застосування більш м’якого запобіжного заходу ніж тримання під вартою буде неможливим. Оскільки кримінальне правопорушення, у вчиненні якого він підозрюється, вчинене із застосуванням насильства то слідчий суддя не знайшов підстав визначати розмір застави.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!