В Брошнів-Осадській громаді перевірять, чи є на підприємствах очисні споруди


Голова Брошнів-Осадської селищної ради підписав розпорядження «Щодо створення комісії по перевірці наявності локальних очисних споруд на підприємствах», що передбачено наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва а житлово-комунального господарства України (від 1. 12. 2017 р., №316).

Таким чином, керуючись п. 20 ч. 4 ст. 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та з метою проведення перевірки на наявність локальних очисних споруд на підприємствах, які знаходяться на території Брошнів-Осадської територіальної громади, створено комісію, яка й перевірятиме наявність вказаних споруд.

"Слід вказати, що відповідно до розділу ІІ п. 1 пп. 2 Правил приймання стічних вод до систем централізованого водовідведення, затверджених Наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України (від 1. 12. 2017 р., №316), суб’єкт господарювання, який надає послуги з централізованого водовідведення, повинен здійснювати обстеження локальних очисних споруд і каналізаційної мережі споживачів, вимагати від споживачів надання інформації та документів щодо зазначених мереж і споруд, які перебувають на балансі споживачів, їх технічного стану, в т. ч. документів, що підтверджують проведення відновлення пропускної здатності трубопроводів та колекторів, хімічних реагентів, що використовуються споживачами та спричиняють забруднення у стічних водах (сертифікати, переліки, проєкти), вивозу та утилізації осадів стічних вод, вжиття заходів з метою дотримання якості та режиму скидання стічних вод згідно з вимогами цих Правил та місцевих правил приймання, у яких може вимагатися надання відомостей та документації, яка не носить дозвільного характеру та стосується скидання стічних вод на об’єктах споживачів",- йдеться у повідомленні селищної ради.

Перевірки триватимуть у період 1 – 31 грудня 2022 р. За їх результатами буде вжито відповідні заходи реагування.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!