В чемпіонаті міської ОТГ змагатимуться одразу три чемпіони


Голова Івано-Франківської міської асоціації футболу Володимир Крижанівський в інтерв'ю SPORT.IF.UA розповів про особливості змагань, формат чемпіонату та карантинні обмеження.

Інтерв'ю Володимира Крижанівського опублікував на своїй сторінці Департамент молодіжної політики та спорту.

- Розкажіть про особливості дебютного чемпіонату ОТГ.

- Чи не найцікавішою особливістю дебютних змагань є той факт, що за перемогу позмагаються одразу три (!) чемпіони. Це найсильніший клуб чемпіонату Івано-Франківська НФК "Металіст", чемпіон Тисменничини братківецький "Колос" та "Олімпія" з Камінного, що здобула золоті нагороди чемпіонату Надвірнянщини. Окрім того, цьогоріч матимемо найбільший за кількістю команд чемпіонат за всю історію проведення змагань.

- Розкажіть про формат майбутнього чемпіонату і чому зупинились на варіанті з двома групами?

- Давайте порахуємо – якщо проводити класичний чемпіонат у форматі двох кіл, то за сезон кожна команда проведе 34 матчі тільки в чемпіонаті + кубкові ігри. Повірте, це дуже велике ігрове та фінансове навантаження на команди в умовах пандемії. Тож вирішили зупинитись на форматі двох груп, а при розподілі команд керувались географічним принципом.

- На старт вийдуть дві "молодіжки" команд чемпіонату області – "Прикарпаття-2" та "Зоря". Чому прийняли таке рішення?

- Влітку УАФ прийняла рішення щодо можливої заявки гравців 2003 р. н. у змагання дорослих команд. Зважаючи на те, що чемпіонат ДЮФЛІФО серед футболістів даної вікової категорії не відбудеться, ми пішли назустріч тим командам, які готові виставити футболістів такого віку у дорослий чемпіонат.

- Чи будуть нововведення в регламенті змагань у порівнянні з минулими роками?

-Суттєвих нововведень в регламенті не буде, окрім вже згаданого поділу на групи. Разом з тим, працюємо над запуском юнацького турніру, який можна буде втілити в життя вже після зняття карантинних обмежень.

- 18-ть учасників – це рекорд за кількістю команд за весь час проведення змагань. Які кроки запланували щодо підвищення рівня змагань?

- По-перше, кожна команда отримала індивідуальний комплект ігрової форми від Івано-Франківської міської ради. По-друге, той факт, що грають чемпіони своїх районів, вже підвищить рівень нашого чемпіонату. Дивлячись на заявки команд, бачимо, що в нашому чемпіонаті з’явились чимало гравців, які грали в чемпіонаті області, то ж рівень гри суттєво покращиться. По-третє, зі свого боку Івано-Франківська міська асоціація футболу прагне розширити інформаційну діяльність, щоб про чемпіонат Івано-Франківської ОТГ дізнались ще більше шанувальників футболу.

- Велика кількість команд призведе до того, що потрібно збільшувати чисельність суддівського корпусу. Як вирішили цю проблему?

- Проблеми з суддівством виникають на всіх рівнях, незалежно чи це чемпіонат ОТГ чи чемпіонат області. У зв'язку з великою кількістю матчів було вирішено розвести початок матчів групи А і Б в часі. Також маємо попередню домовленість про взаємодопомогу в сфері арбітражу з Тисменицькою та Надвірнянською федераціями.

- Зараз в Івано-Франківську встановлена "червона" карантинна зона. Чи вплине це на проведення змагань?

- Звісно, введення «червоної» зони вже дуже серйозно вплинуло на наш чемпіонат. Насамперед нам довелось змістити дату початку чемпіонату. Водночас, ми бачимо, що команди хочуть грати, готові дотримуватись карантинних обмежень і проводити матчі без вболівальників. Сподіваємось, що зовсім скоро «червоній» колір з нас заберуть і вболівальники повернуться на трибуни.

- Які кроки щодо запобігання поширенню коронавірусної інфекції запланували в змаганнях?

- Перед початком чемпіонату всі представники команд були ознайомлені з відповідними рекомендаціями та медичним протоколом під час проведення футбольних матчів. Звісно, не так легко вимагати його дотримання, але ми сподіваємось, що команди підійдуть до цього дуже свідомо та відповідально і спільними зусиллями ми подолаємо вірус.



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!