В Галицькому парку народилося дитинча муфлона


За час карантину Центр реабілітації тварин Галицького природного парку поповнився новими жителями - дитинчам муфлона, яке народилося на Великдень, трьома травмованими лелеками та лелеченям.

30-го травня парк відкрили для відвідувачів, пише Суспільне.

Працівники парку достеменно не знають, хлопчик це чи дівчинка. До цього часу в парку народжувалися тільки самці.

Дитинча муфлона та лелеки - нові жителі Галицького паркуСуспільне Карпати

Дитинча муфлона та лелеки - нові жителі Галицького парку

Живе стадо муфлонів в одному вольєрі з оленями. Муфлони травоїдні. Тому сіно, трава і зернові - їхній основний раціон.

Дитинча муфлона та лелеки - нові жителі Галицького паркуСуспільне Карпати

У Галицькому парку муфлони живуть з оленями

Окрім муфлона, в період карантину в Галицькому природному парку з’явилося троє лелек, у яких травмовані крила, та маленьке лелеченя, що випало з гнізда. Цих пернатих у парку найбільше. Для них облаштували окремий вольєр. Полетіти у вирій вони не можуть через травму, тому для них збудували будиночок-зимівник.

"Є лелеченя, зараз воно знаходиться в домашніх умовах, тому що там потрібна відповідна температура і більш частіше годування. Троє дорослих лелек поступили з травмами крила. Це особини, які не можуть і літати, і будуть знаходитися у нас пожиттєво", - розповідає лікар ветмедицини Галицького природного парку Олег Романів.

Відвідувачка Іванна Семчук разом з дітьми та чоловіком приїхали вперше у Галицький природний парк. Кажуть, що це не останній їхній візит.

"Давно чули про цей національний парк, але ніяк не було нагоди приїхати. Я думаю, що нашим дітям точно вистачило вражень", - ділиться франківка Іванна Семчук.

Дитинча муфлона та лелеки - нові жителі Галицького паркуСуспільне Карпати

Стадо муфлонів у Галицькому національному парку

У Галицькому природному парку не працюють екскурсоводи. Також зачинені відпочинкові місця. Продають квитки групам не більше восьми людей.

Від початку року парк відвідала одна тисяча 600 людей. З 30-го травня подивитися на тварин прийшло близько півтора десятка відвідувачів.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!