В Галицькому районі діти з вадами зору зможуть краще бачити


5 січня 2016 року в поліклінічному відділенні КЗ «Галицька ЦРЛ» відбулося відкриття кабінету охорони зору дитини, де відтепер маленькі пацієнти зможуть повністю відновити або стабілізувати функцію зору.

Районний лікар-офтальмолог, кандидат медичних наук Марія Мосяк розповіла, що відповідно до статистичних даних за останніх 5 років різко збільшилася кількість дітей з погіршенням гостроти зору.

«Сьогодні мало хто уявляє собі життя без комп’ютерів, планшетів, мобільних телефонів, а саме це й може спричинити функціональні порушення органів зору в дитини,- наголосила Марія Андріївна. - Для того, щоб вирішити дану проблему Міністерством охорони здоров’я був виданий наказ про відкриття в лікувальних закладах відповідних кабінетів. Перший такий кабінет охорони зору дитини відкрився при обласній дитячій лікарні. Але, якщо врахувати, що лише в Галицькому районі на обліку з вадами зору перебуває 611 дітей, то, відповідно, щоб отримати кваліфіковану медичну допомогу, потрібно було записуватися в кількамісячну чергу, що в свою чергу, створювало певні незручності. Що стосується районів, то дані кабінети відкрито вже в Коломиї та Калуші. Галич став третім районним центром , де розпочинає свою роботу кабінет охорони зору дитини. Основна мета його діяльності: виявлення дітей з пониженою функцією зору, профілактична робота та своєчасне лікування. Для цього в кабінеті встановлено сучасне обладнання та техніка, які придбані як за кошти районного бюджету, так і меценатів».