Івано-Франківщина втратила ще двох захисників


В боротьбі з російськими окупантами віддали своїжиття двоє захисників з Прикарпаття.

Сьогодні на світанку в військовому госпіталі зупинилося серце військовослужбовця, жителя Пасічнянської ТГ Стецюка Олексія Петровича 05.09.1967 року народження. Трагічну звістку повідомив голова громади Гунда Андрій.

"Лікарі боролися за життя військовослужбовця, але поранення були важкі. Олексій прагнув зробити цей світ кращим та віддав за це своє життя, захищаючи наш спокій та Україну до кінця. Тіло військовослужбовця привезуть в Пасічнянську громаду 15 серпня (в другій половині дня (час повідомимо додатково). Щирі співчуття рідним, близьким та друзям нашого захисника. В цю гірку мить поділяємо горе Вашої сім’ї та разом з Вами схиляємо голову в глибокій скорботі. Герої не вмирають, вони назавжди залишаються в наших серцях. Вічна пам’ять і слава українському воїну, який захищав Батьківщину та кожного з нас!"- написав голова.

На зображенні може бути: 1 особа та на відкритому повітрі

Під час оборони Української держави загинув пілот найвищого класу 30-річний Антон Листопад – випускник Фізико-технічного ліцею Івано-Франківської обласної ради.

"У ліцей Антон вступив у 2005 році, завершив ліцейну науку – у 2008. Запам’ятався як здібний, дуже наполегливий і впертий юнак. Після здобуття відповідної освіти Антон став військовим пілотом найвищого класу. Мільйони українців із захопленням і гордістю спостерігали у день 30-тої річниці Незалежності проліт над Хрещатиком авіаційної колони параду військ. Ведучим цієї колони був саме наш Антон. Дорога Антона за штурвал винищувача була непростою, але осмисленою. Однак юнак вперто йшов до своєї мрії – стати льотчиком, літати високо в небі, як птах, і орлиним поглядом споглядати красу Землі. У 2019 році Антон визнаний кращим льотчиком Повітряних Сил ЗСУ, був був учасником бойових дій на сході України. З перших хвилин широкомасштабного вторгнення росіян капітан Антон Листопад - на захисті Свободи і Незалежності України. За проявлену мужність, відвагу та професіоналізм за кілька днів до загибелі був відзначений Президентом високою державною нагородою – орденом За мужність 3-го ступеня",- кажуть в ліцеї.

Траурні урочистості-прощання з Антоном Листопадом відбудуться 15 серпня 2022 року, понеділок, у Будинку смутку на вулиці Ребета. Початок о 12-00 годині.

На зображенні може бути: 1 особа, стоїть та військова форма

На зображенні може бути: 1 особа, стоїть, літальний апарат та на відкритому повітрі

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!