В Італії у шафі знайшли викрадену 500-річну картину, яку, ймовірно, написав один з учнів Леонардо да Вінчі


У Неаполі, що в Італії, в одній з квартир у шафі спальні знайшли 500-річну картину, яку, ймовірно, написав один з учнів Леонардо да Вінчі. У музеї про викрадення витвору мистецтва навіть не знали.

Про це повідомляє Громадське з посиланням на BBC.

Знахідка — це копія полотна Salvator Mundi, яке, як вважають, написав Леонардо да Вінчі.

36-річний власник квартири, де знайшли полотно, був затриманий за підозрою в отриманні краденого, повідомила місцева поліція. Правоохоронці кажуть, що картину знайшли завдяки «блискучій та кропіткій поліцейській операції».

Прокурор Неаполя Джованні Мелілло розповів, що картина зазвичай є частиною колекції музею при церкві Сан-Доменіко-Маджоре в місті. Але про викрадення там не знали, тому що «кімната, де зберігається картина, була зачинена протягом трьох місяців» через пандемію коронавірусу.

Відтак невідомо, коли було вкрадено витвір мистецтва, бо ніхто не заявляв про його зникнення. Поліція зараз розслідує обставини крадіжки. Водночас в музеї не було ніяких слідів злому.

«Ймовірно, що це була крадіжка на замовлення організації, що займається міжнародною торгівлею творами мистецтва», — сказав Мелілло.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!