В Івано-Франківській області 21 сім`я у цьому році отримали здешевлені іпотечні кредити від держави


В Україні протягом 2012-2013 років здешевленою іпотекою скористалося понад 1900 сімей. В Івано-Франківській області 14 сімей у минулому році та 21 сім`я у цьому році отримали здешевлені іпотечні кредити та покращили свої житлові умови.

«Сьогодні в Україні з’явилася можливість отримати власне житло людям, які цього реально потребують. В рамках соціальних ініціатив Президента України в державі успішно діють програми пільгового кредитування, а механізм оформлення документів є простим і прозорим. Зокрема активно реалізується програма «Доступне житло», «Здешевлення іпотечних кредитів», «Пільговий кредит» та «Часткова компенсація», – наголосив в ефірі обласного телебачення «Галичина» заступник голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації Руслан Гусак.

До кінця року, за словами заступника голови ОДА, в Івано-Франківській області планується надати ще близько 100 кредитів за програмою іпотечного кредитування. На її фінансування у 2013 з держбюджету виділено 300 млн. гривень, з яких для Івано-Франківської області - понад 6 млн. грн.

«Окрім того на теренах нашої області успішно реалізується програма для жителів сільської місцевості «Власний дім». Вона передбачає надання пільгових кредитивів під 3 % річних, особам, які працюють, проживають і будують житло у сільській місцевості. Торік в рамках програми «Власний дім» було здано в експлуатацію 26 будинків, у 2013 році бачимо зростання зацікавленості до цієї програми, тож очікуємо збільшення кількості сімей, що зможуть за допомогою соціальних ініціатив Президента України отримати власне житло», – підсумував Руслан Гусак.