В Івано-Франківську будуть цілодобові автоматизовані парковки


Таке рішення прийняв на сьогоднішньому засіданні виконавчий комітет Івано-Франківської міськради.

Межі І-ї паркувальної зони затвердили в межах вулиць Галицька-Дністровська-Новгородська; перехрестя вулиць Старозамкова-Базарна; Шеремети; площа Ринок; Станіславська; Тринітарська. Вона розрахована на 64 автівки, повідомляє кореспондент "Бліц-Інфо".

За словами головного комунальника міста при в'їзді в паркувальну зону буде встановлено шлагбаум і паркомат. Водій який хоче припаркувати своє авто повинен обрати час на паркоматі і отримати талончик.

 При виїзді він повинен оплатити той час протягом якого користувався послугами паркування інакше шлагбаум не випустить його. Це за словами Михайла Смушака дозвоить контролювати кількість авто і час паркування, а відповідно і гроші.

Також головний комунальник озвучив плату за користування майданчиком. За годину водієві потрібно буде оплатити 10 грн. Значно вигідніше придбати абонементний талон на день за 120 грн, або місяць 1200 грн. 

Нововеденням буде те, що парковка буде цілодобова і оплата за в'їзд справлятиметься теж цілодобово, це допоможе уникнути ситуації коли водії ввечері залишають автівку і вона безкоштовно стоїть цілий день.

Безкоштовний в'їзд визначений тільки для спецтранспорту під час виконання службових обов'язків і мешканців будинків, розташованих в межах паркувальної зони.