В Івано-Франківську до 2015-го року американське підприємство «Delphi» створить 3 тисячі робочих місць


Прикарпаття сьогодні посідає друге місце в Україні за обсягами залучених іноземних інвестицій у розрахунку на одного мешканця регіону. Серед таких – партнерство ВО «Карпати» з американською компанією «Delphi», одним з найбільших виробників автокомплектуючих у світі.

За словами директора прикарпатського підприємства Дмитра Втерковського, наразі іноземці вивчають виробничі потужності українського партнера, потребу в майбутньому кадровому забезпеченні, сировинній базі для виготовлення електрокабельної продукції. Інвестори поставили завдання підготувати 15 тис. кв. м. площ, з яких 11 тис. кв. м. складатимуть приміщення для ведення виробничого процесу, а також збільшити кількість працюючих до 3 тис. осіб.

«Гадаю, що інвестор повинен зайти до 2015 року», - ділиться планами Дмитро Втерковський і додає: від співпраці з американською компанією очікують зростання обсягів виробництва в середньому на 10%.

Сьогодні фахівці ВО «Карпати» окрім електрокабельної продукції, займаються виробництвом світлодіодних світильників, готові виготовляти і ремонтувати меблі, створювати металеві конструкції для дитячих майданчиків. У планах на найближчий час – відкриття на підприємстві цеху металообробки.

«Де є правильний керівник, де приймаються мудрі рішення, де немає корупційної складової в діях керівництва, там є результат, - зауважив голова Івано-Франківської облдержадміністрації під час візиту на підприємство. – Знаю, що понад 5 мільйонів гривень тільки в цьому році це підприємство зі своїх власних коштів інвестувало в свої ж виробничі площі, свою перспективу. Переконаний, що цей досвід буде дуже корисний для наших підприємств, яким ставитимемо завдання так само ефективно використовувати площі, як це сьогодні робиться на ВО «Карпати».

Для реалізації такої мети, як наголошувалося, необхідно провести інвентаризацію підприємств області та їхніх виробничих площ.