В Івано-Франківську «газовики» відключають газопостачання не тільки боржникам, а й платникам


В Івано-Франківську управління з експлуатації газового господарства відключає газопостачання не тільки боржникам, а й сумлінним платникам.

З такою скаргою до редакції «Бліц-Інфо» звернулась мешканка однієї з квартир-платників. За її словами, сьогодні в будинку по вулиці Коновальця «газовики»  відключили газопостачання в цілому під’їзді через борги одного з сусідів.

 Чому страждають від цієї проблеми інші мешканці та коли знову підключать газ кореспонденту «Бліц-Інфо» розповів головний  інженер Івано-Франківського управління з експлуатації газового господарства Андрій Струк.

За його словами, насправді відключили газ не в під’їзді, а стояк з першого до дев’ятого поверху.

«У даному випадку борги одного з жильців перевищили дві тисячі гривень. Про можливе відключення ми попереджали боржника багато разів, та це не дало результатів, тому були змушені відключити газопостачання. Через відсутність доступу до квартири довелось відключати кілька квартир», - пояснює головний інженер Андрій Струк.

Крім того, Андрій Михайлович  повідомив, що газопостачання швидше за все відновлять в п’ятницю, щоб не залишати мешканців на вихідні без газу.

«Варіант швидшого  підключення можливий тільки у випадку, коли злісний неплатник розрахується з боргом. Або підпише договір щодо його погашення частинами. Минулого тижня таких відключень було близько двадцяти. Схожа ситуація планується і цього тижня», - зауважує Струк.

До Івано-Франківської прокуратури міста та області мешканці зі скаргами на «газовиків»  ще не звертались. Тому ніякого реагування ще не було.

«Для оперативного реагування постраждалим потрібно звернутись з офіційними заявами», - повідомили в обласній  прокуратурі.