В Івано-Франківську люди з інвалідністю отримали засоби гігієни від благодійників


27 листопада в Івано-Франківську 61 людині з інвалідністю роздали благодійну допомогу — засоби гігієни та догляду. Гроші на подарунки спрямували з обласного бюджету та від меценатів.

Списки отримувачів допоміг сформувати благодійний фонд "Карітас Івано-Франківськ", повідомив Суспільному директор організації Володимир Чорній.

Володимир Поступаєв сьогодні отримав допомогу. У його дружини — I група інвалідності. Обидвоє мають маленьку пенсію: чоловік — 2 тис. 400 грн, жінка – 2 тис. 200 грн. Чоловік розповідає, що в "Карітасі" отримують допомогу не вперше. Нещодавно їм роздали побутову хімію.

"Важлива допомога, тому що такі зараз ціни, що виживати тяжко, пенсії мінімальні. Квартплата забирає багато грошей переважно", — каже Володимир Поступаєв.

Благодійний фонд "Карітас Івано-Франківськ" закупив за гроші з обласного бюджету 47 пакунок памперсів. Ще 14 наборів волонтери придбали за гроші меценатів. За словами Володимира Чорнія, при формуванні допомоги були певні юридичні нюанси.

"На ці гроші ми могли закупити тільки 47 пакетів памперсів через те, що чинне законодавство обмежує людей, в яких перевищує дохід на одну особу 3 тис. 708 грн. Але, щоб це довести, потрібно зібрати певні документи. Якщо перевищує на 10 гривень, ми вже ми не можемо допомогти тій людині. В нас було 61 звернення, але після перевірки документів виявилося, що 14 людям ми не можемо надати пакунків з цієї допомоги", — розповів Володимир Чорній.

За словами директора обласного департаменту соціальної політики Володимира Корженьовського, програма соціального захисту людей з інвалідністю передбачає співпрацю з громадськими організаціями. Також люди можуть особисто звернутися у департамент. За гроші з обласного бюджету передбачається також надання одноразової допомоги на лікування та ремонт помешкання.

"Можуть звернутися жителі області, які потребують допомоги на лікування, на покращення матеріального становища, також є на покращення житлових умов. Цього року ми виділили приблизно 70 тис. грн на умовах співфінансування з місцевим бюджетом. Гроші пішли на ремонт квартири молодої людини, яка має групу інвалідності, не має батьків, проживає з бабусею. Бабуся також має інвалідність", — говорить Володимир Корженьовський.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!