В Івано-Франківську майже дві тисячі малят не зможуть піти до дитсадків


Чим ближче до осені, тим гостріше в Івано-Франківську постає питання нестачі місць у дошкільних навчальних закладах.

Останні кілька років в Івано-Франківську спостерігаються позитивні демографічні зміни, що звичайно тішить. Та щорічне збільшення кількості дітей дошкільного віку ще більше загострює проблему нестачі вільних місць у дитячих садках, - повідомляє кореспондент "Бліц-Інфо".

Головний спеціаліст з дошкільної освіти управління освіти МВК Галина Сич каже, що проблему можна вирішити, якщо не будівництвом нових садків, то хоча б реорганізацією початкових шкіл та поверненням управлінню приміщень колишніх ДНЗ.

«Цього року через відсутність коштів реорганізацію не проводили. Та все ж деякі позитивні зміни є. Задля максимального охоплення дітей дошкільною освітою відповідно до потреб сесія міськради дозволила керівникам дошкільних навчальних закладів збільшувати резервну кількість дітей у групах, враховуючи кількість ліжко-місць, максимальну потужність групових приміщень та середню відвідуваність дітьми дошкільного навчального закладу з 15-20 дітей до 30-35. Звичайно, це попередньо було обговорено з керівниками закладів. Також цього року відкрито ще одну групу у ДНЗ №36 «Віночок» та першу чергу ДНЗ №17 «Ромашка». В останньому з нового року планується відкриття другої черги, куди підуть ще 160 дітей. Крім того, до кінця року мають здати в експлуатацію дитсадок у Вовчинцях», - пояснює Галина Вікторівна.

Та все ж, головний спеціаліст з дошкільної освіти визнає, що такі нововведення хоч і дієві, та не в змозі повністю вирішити дану проблему.

«За останніми даними зареєстровано понад 4 тисячі малюків, що хочуть розпочати відвідування садка вже з вересня. На жаль, ми зможемо прийняти тільки 2 тисячі 235 діток, з яких -109 належать до пільгової категорії. Решту - а це близько двох тисяч дітей - змушені чекати», - наголошує Галина Сич.