В Івано-Франківську минулого року 25 разів ухилялись від податків


Івано-Франківські оперативники зареєстрували 42 кримінальних правопорушення в реєстрі досудових розслідувань.

Всі ці порушення виявлено у сфері оподаткування у минулому році. З них 25 – за ознаками злочину, передбаченого ст. 212 Кримінального кодексу України (ухилення від сплати податків).

Як повідомив заступник начальника – начальник оперативного управління ДПІ у м.Івано-Франківську ГУ Міндоходів в області Дмитро Гармата завершено розслідування та направлено до суду кримінальні провадження по 7 кримінальних правопорушеннях, з яких 6 – з обвинувальним актом та 1 – для звільнення від кримінальної відповідальності винної особи у зв‘язку з погашенням донарахованих платежів.

Відтак, по направлених до суду кримінальних провадженнях забезпечено відшкодування завданих державі збитків на суму понад 5 млн.грн.

За словами головного оперативника міста сучасна економічна злочинність – сфера, яка постійно набуває свого «інтелектуального» розвитку. Тому івано-франківськими оперативниками постійно удосконалюються методи боротьби із нею. Це дає змогу викрити будь-які, навіть найбільш винахідливі спроби спритних ділків ухилитись від оподаткування.