В Івано-Франківську на день меншає автобусів - все через брак водіїв


Мешканці Івано-Франківська звернули увагу, що комунальні автобуси доводиться чекати дещо довше, аніж раніше.

 У розмові з кореспонденткою "Бліц-Інфо"  директор КП «Електроавтотранс» Віталій Голутяк каже, що причина проста - брак водіїв.

"Ця проблема не нова. В Івано-Франківську вже два роки бракує водіїв маршруток та тролейбусів. І це не тільки через мобілізацію, бо хтось виїхав за кордон, а хтось не зміг пройти медичну комісію. У нас всі водії обов'язково проходять її щорічно. Загалом, є різні випадки. Але нових кадрів фактично немає. Зараз триває навчання водіїв тролейбусів, а от водіїв автобусів постійно шукаємо. Бажаючих небагато і на це є різні причини", - резюмую керівник комунального підприємства.

Відтак, за словами Віталія Голутяка, на підприєстві змушені "викручуватися" і ставити менше автобусів на маршрут у непікові години.

"Загалом, випуск автобусів на маршрути той самий. У пікові години виїзджаються всі. Але на повний робочий день потрібно два водії на один автобус. А стільки людей у нас зараз немає. Тому вдень на маршрутах меншає автобусів. Тобто, в післяобідній час менше, бо пасажирів меншає, а зранку і ввечері всі на маршрутах", - переконує Віталій Голутяк. 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!