В Івано-Франківську обговорили тестову версію додатку для смартфонів "Мобільний Івано-Франківськ"


1 листопада 2013 року в приміщенні міськвиконкому відбувся круглий стіл по обговоренню тестової версії мобільного додатку для смартфонів та планшетів «Мобільний Івано-Франківськ».

На вказаному заході були присутні заступник міського голови Р.Панасюк, представники виконавчого комітету міської ради та громадських організацій, мешканці міста.

Про мету створення, його цільову аудиторію, фінансовий аспект та очікувані результати використання інноваційного продукту розповів начальник відділу підтримки та розвитку підприємництва С.Руденко.

З детальним описом функціональних можливостей додатку та його інформаційним наповненням аудиторію ознайомив заступник начальника відділу програмного та комп’ютерного забезпечення А.Чайківський. 

Мобільний додаток розроблений у рамках спільного проекту Івано-Франківської міської ради та Проекту розвитку ООН «Створення мобільних додатків для смартфонів та планшетів з інформацією про м. Івано-Франківськ, виконавчу владу міста, адміністративні послуги».

Проектом передбачено створення та запуск мобільного додатку для систем iOS та Android. За його допомогою користувачі смартфонів та планшетів отримають додатковий доступ до інформації про місто, місцеві новини, повну базу даних та телефонний довідник установ та соціально-культурних закладів, адміністративні послуги державних органів, дозвільні процедури. Окрім цього, важливою складовою проекту є надання додаткової можливості мешканцям міста впливати на його розвиток через впровадження системи надання звернень, скарг, та запитів за допомогою мобільних додатків, що буде дієвим доповненням до уже існуючих методів звернення громадян і пов'язано з системою електронного документообігу. Також планується надання послуги переадресації користувача на телефоні «гарячі ліній» міськвиконкому, облдержадміністрації, органів прокуратури, управління МВС, Державної податкової адміністрації в місті та області, антикорупційну лінію прямого зв'язку тощо.

Учасниками круглого столу було звернено увагу розробників програмного забезпечення на необхідність постійного оновлення представленої інформації, можливість здійснення безкоштовних дзвінків за допомогою програми Skype, спрощення деяких операцій тощо. Відповідні пропозиції будуть опрацьовані та по можливості враховані в кінцевій версії мобільного додатку «Мобільний Івано-Франківськ», офіційна презентація якого відбудеться найближчим часом.