В Івано-Франківську презентували документальний фільм про вишиванку


Вишити аби вижити. В Івано-Франківську презентували документальний фільм про традиційний український атрибут – вишиванку. Ідея створення кінострічки виникла під час 10-річчя святкування Дня вишиванки. Ініціатор національного свята була Леся Воронюк. Коли одягати вишиванку стало модним трендом, каже ідейна натхненниця стрічки, вирішила розповісти людям про її справжнє призначення. Адже, це не просто одяг, а унікальний код національної ідентифікації..

В часи інформаціної війни цей документальний фільм став символічною зброєю, кажуть творці стрічки. Не лише в Україні, але і за її межами. “Спадок нації” вже побачили в 7 країнах світу. Сюжетна лінія стрічки – це елементи етнографії, розповіді очевидців та історій пересічних людей. Для зйомок фільму використано півтисячі сорочок з автентичними орнаментами.

Показ документального кіно в Івано-Франківську – не запланований. До столиці Прикарпаття творці стрічки завітали на запрошення місцевих журналістів.

Під час перегляду фільму відбувся благодійний збір коштів. Доброчинні внески згодом передадуть на потреби пластунів, які зараз воюють в зоні АТО.