В Івано-Франківську презентували короткометражний фільм "Несказані слова"


Сьогодні в Івано-Франківську відбулась прес-конференція щодо створення короткометражного фільму "Несказані слова".

Як зауважує заступник начальника управління у справах сім'ї, молоді та спорту  Івано-Франківської ОДА Катерини Говери, фільм тривалістю 10 хвилин був створений спільними зусиллями активістів громадської організації «Сім’я майбутнього» та фахівців обласного департаменту освіти, молоді та спорту. Він досить відвертий та сучасний, створений в молодіжному дусі та піднімає тематику і проблеми сьогодення молодої сім’ї та дітей, передає кореспондент «Бліц-Інфо».

На думку начальника управління сім"ї та молоді Івано-Франківської ОДА Мар’яни Озарович, сьогодні потрібно ставити акцент на тому наскільки виховання дітей та цінності в сім’ї повинні бути в основі створення як сім’ї, так і цілої держави.

«Питання сім’ї - це перше на що ми маємо звертати увагу в суспільстві. Тому що від сім’ї і виховання залежить те, як це впливатиме на наше суспільство. Тому, питання про сімейні цінності і розвиток інституту сім’ї повинен бути за будь яких умов найактуальнішим для держави і для кожної людини зокрема», - зауважує  Мар’яна Озарович.

В даному фільмі підняли 3 великі проблеми: проблема молодих сімей, проблема виховання маленьких дітей та проблема поколінь.

«Даний фільм не показує рішення цих проблем. Насправді він повинен налаштувати на діалог, для того, щоб люди які будуть дивитись фільм розуміли що вони не одні, і такі ж проблеми є і в інших сім’ях. І ці люди можуть звертатися до фахових спеціалістів. Я особисто знаю дуже багато сімей, які розпались через неправильне спілкування і невміння знайти порозуміння. Тому про цю проблему потрібно говорити, щоб могти потім її вирішити», - зауважує громадська активіста та ініціатор фільму Соломія Павлюк.

«Несказані слова» крутитимуть, як соціальну рекламу. Це перший, проте, не останній короткометражний фільм про родинні цінності. До зйомок наступного планують залучити інші громадські організації.

Герої фільму - це молода родина, що не можуть пояснити свої почуття одне одному. Натомість, в одній зі сцен глухоніма пара краще за них розуміла одне одного.

«Фільм висвітлює проблеми двомовної молодої сім’ї. Нам хотілось показати те, що насправді немає різниці, якою мовою ми розмовляємо. У фільмі головний герой загинув на Майдані, але ми не хотіли акцентувати на цьому увагу, а хотіли показати, що людина, яка розмовляє російською мовою також може підтримувати українські цінності», - розповідає режисер фільму Павло Валько.