В Івано-Франківську розпочали роботу над історико-архітектурним планом міста


Одним з основних розділів створення Генерального плану міста є історико-архітектурний план міста. З початку липня фахівцями Львівського інституту.
«Укрзахідпроектреставрація» розпочалась безпосередня робота над аналізом історичного середовища і окремих історичних споруд міста Івано-Франківська в створенні історико-архітектурного опорного плану.
Такий документ є узагальненим висновком про історичне середовище, землі історико-культурного призначення, існуючі пам’ятки місцевого значення, пам’ятки національного значення, цінну історичну забудову і її значення та роль для майбутнього планування міста. Цей план аналізує якість і цінність фонової забудови, розмежовує історичні ареали в тому числі археологічні, визначає охоронні зони як окремих пам’яток так і цілих комплексів і кварталів. Буде проведене коректування офіційного реєстру пам’яток архітектури міста Івано-Франківська. На основі опорного плану можлива подальша розбудова планувальної стратегії міста.
На першому етапі провадяться натурні обстеження і аналіз функційних зон та територій центральної частини міста, на яких розміщена основна кількість історичних споруд. Висновки цих обстежень стануть основою для визначення меж режимних і охоронних зон пам’яток.
В Івано-Франківську є 560 пам’яток архітектури та містобудування та  на жаль,  відсутність чіткого розмежування охоронних зон перешкоджало правильному плануванню і збереженню історичного середовища міста.
З створенням опорного плану місто сподівається на можливість втілення  послідовної стратегії розвитку і використанню свого історичного архітектурно- будівельного потенціалу.