В Івано-Франківську відреставрують дві пам’ятки. Оголошено архітектурний конкурс


В Івано-Франківську стартував міжнародний відкритий архітектурний конкурс ідей на концепцію реставрації з пристосуванням будівель на вулиці Мельничука 14 і 16.

Завдання конкурсу - створити проєктне рішення реставрації з пристосуванням пам’яток архітектури з прибудинковою територією, забезпечивши сучасне утилітарне використання, яке пасує типології будівель та міському контексту. Про це в мережі повідомив франківський архітектор Андрій Назаренко, пише Бліц-Інфо.

Реєстрація триватиме до березня, прийом робіт — до середини березня. 

"Наразі готуємо вихідні дані, серед яких буде реставраційне завдання, звіти обстежень будівель, топозйомка, детальні тривимірні моделі, фото тощо. Вихідні дані будуть доступні першого грудня. Колегам-архітекторам: маєте час запланувати роботу над конкурсним проєктом в свій робочий графік. Часу на роботу даємо достатньо. Призовий фонд на рівні хорошого європейського конкурсу",- йдеться в дописі.

До участі у конкурсі запрошуються фахівці архітектори. Для виконання конкурсного проєкту автор може сформувати творчий колектив, будучи його керівником або учасником. У складі авторського колективу обов’язково повинен бути архітектор, кваліфікаційний сертифікат якого додано при реєстрації. Студенти напрямку архітектура вищих навчальних закладів можуть брати участь у конкурсі у складі творчого колективу. Вітається участь у конкурсі міждисциплінарних колективів, а також колективів, що складаються з фахівців у галузі архітектури, урбаністики, освіти, соціології тощо.

Участь є безкоштовною.

Автори найкращих проєктів отримають грошову винагороду:

150 тис. грн — перше місце

100 тис. грн — друге місце

50 тис. грн — третє місце

Детальніше про конкурс тут.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!