В Івано-Франківську склали 56 адмінпротоколів за самовільне розклеювання реклами


Стихійне розклеювання реклами та оголошень на стовпах, дверях під’їздів чи навіть на стовбурах дерев перетворюють будь-яке місто на цирк.

В Івано-Франківську таким чином найбільше просувають власний бізнес різні фінансові установи та надавачі ріелторських послуг. Трапляється і політична реклама, особливо  її багато у «сезон».

Керівник комунального підприємства «Муніципальна інспекції з благоустрою» Степан Кукула рік тому на оперативній нараді Івано-Франківського міськвиконкому заявив, що цієї реклами вже надто багато. Та пообіцяв серйозно повоювати з безладним розклеюванням .

Результат – за рік інспектори муніципальної інспекції з благоустрою склали 56 адмінпротоколів за самовільне розклеювання оголошень, - повідомляє кореспондент "Бліц-Інфо". Варто зазначити, що спочатку на порушників складають приписи, а тільки потім – штрафують.

«Схема щоразу однакова. За телефоном, вказаним в оголошенні викликаємо порушника, складаємо протокол та зобов’язуємо познімати. Зазвичай люди прислухаються, проблема виникає тільки з банками, на яких штрафи не дуже діють», - пояснюють підлеглі Кукули.

Щодо штрафів, то вони залежать від обставин. Юридичних осіб штрафують від 340 до 1360 гривень, фізичних – від 870 до 1700.

Крім того, кілька місяців тому, на одному із комп’ютерів офісу інспекції з благоустрою встановили програму «Автодозвін».

«Програма  щоп’ять хвилин телефонує за номером, вказаним у нелегальній рекламі, повідомляє, що  муніципальна інспекція з благоустрою зафіксувала факт самовільного розклеювання оголошень. Також пояснює, що рекламу не можна розклеювати на фасадах будинків, водостічних трубах, опорах освітлення. Запис «просить» припинити розклеювання та усунути порушення. Звичайно, за кілька днів ті номери відключають, бо ніхто з клієнтів не може до них додзвонитись», - кажуть в інспекції з благострою.

До речі, таким методом з безладним розклеювання воюють і в інших міста України.