В Івано-Франківську стартувала міжнародна програма «Стале домогосподарство»


Сьогодні в Івано-Франківську відбулась зустріч керівників та членів адаптаційних екокоманд україно-шведської програми «Стале домогосподарство», у ході якої її учасники обговорили перші результати апробації проекту.

Впродовж травня-липня 2013 року шість груп волонтерів – екокоманди – з Івано-Франківська, який став пілотним містом програми, у власному повсякденному житті практично застосовували поради щодо ведення сталого домогосподарства, зокрема працювали над скороченням відходів, сортуванням сміття, зменшенням водокористування, енергозбереженням, стежили за безпекою своєї оселі.

Крім того, їхнім завданням було надати власні пропозиції та зауваження до програми для її адаптації на українських теренах. Серед учасників екокоманд – представники ОСББ, підприємці, викладачі, домогосподарки та пенсіонери.

Участь у зустрічі взяли науковий керівник проекту «Освіта для сталого розвитку в дії», автор посібника для програми «Стале домогосподарство» в Україні, д. п. н., професор, член-кореспондент НАПН України Олена Пометун, координатор проекту «Стале домогосподарство» Галина Гупан та члени адаптаційних екокоманд.