В Івано-Франкiвську триває конкурс архiтектурних проектiв


11 березня запущено платформу для реєстрацiї архiтектурних проектiв у рамках унiкальної мiжнародної програми «Простiр iнновацiй».

У сiчнi 2015 року об’єднаними зусиллями девелоперської компанiї «Арсенал City», архiтектурної компанiї «Зелемiнь», активiстiв громадської органiзацiї «Тепле мiсто» та представникiв IT-сфери Івано-Франкiвська було створено концепцiю iнновацiйного середовища для життя та бiзнесу: на базi нового мiкрорайону (в межах вулиць Нацiональної Гвардiї, Коновальця, Чорновола та Сорохтея) планують збудувати бiзнес-центр iз громадським простором, примiщеннями для коворкiнгу та стартапiв, офiсними примiщеннями для ІТ-iндустрiї, що втiлить новi стандарти життя та роботи в Івано-Франкiвську, пише Expres.ua

Вдале розмiщення, сучасне планування примiщень та iнфраструктура мiкрорайону дадуть змогу створити мiсце, iдеальне для активного розвитку мiського IT-середовища.

Саме тепер розпочато прийом архiтектурних робiт, а 1 вже червня 2015 року жителi мiста матимуть змогу ознайомитися з проектом-переможцем.

Перед учасниками конкурсу ставлять завдання розробки проектних пропозицiй багатофункцiонального громадського комплексу – простору iнновацiй з прилеглою територiєю. Докладнiше можна ознайомитися на сайтi innospace.com.ua.

З появою iнновацiйного простору Івано-Франкiвськ має всi шанси:

• створити та розвивати сучасне професiйне середовище – динамiчне, амбiтне, вiдкрите;

• пiдвищити рiвень життя в мiстi, при цьому не роблячи його дорогим i тому недоступним для українцiв;

• покращити iмiдж мiста;

• утвердитися як найкращий стартовий майданчик для iнновацiйних компанiй.