В Івано-Франківську в одному з гуртожитків відключать світло через борги


Станом на сьогодні, 4 червня, ВАТ «Пресмаш» боргує ПАТ «Прикарпаттяобленерго» близько 700 тис. гривень за спожиту електроенергію.

 

Енергетики неодноразово робили спроби вирішити дану проблему. Компанія йшла на зустріч боржнику, брала до уваги гарантійні листи, укладала додаткові угоди щодо реструктуризації заборгованості, однак ситуація не зрушилася з місця. Адже з січня цього року обленерго не отримало від ВАТ «Пресмаш» жодної копійки за спожиту електроенергію. 

Згідно з вимогами чинного законодавства ПАТ «Прикарпаттяобленерго» уже припинило електропостачання заводу «Пресмаш». Однак на балансі боржника є ще один об’єкт – гуртожиток по вул. Довженка, 14. За спожиту електроенергію якого також має розраховуватися «Пресмаш». 

У енергокомпанії повідомляють, що за законом, у випадку, якщо борг не буде погашено найближчим часом, енергетики будуть змушені припинити електропостачання гуртожитку уже 5 червня. 

Незважаючи на складність випадку ПАТ «Прикарпаттяобленерго» не втрачає надії на те, що керівництво ВАТ «Пресмаш» знайде кошти, виконає взяті на себе зобов’язання і люди залишаться зі світлом.