В Івано-Франківську в «Пасічній» хочуть збудувати новий садок


Народний депутат України Руслан Марцінків та голова депутатської комісії з питань духовного відродження, культури, освіти, науки, молодіжної політики та спорту Оксана Савчук ініціюють будівництво дитячого садка в мікрорайоні Пасічна. Про це, під час брифінгу 26 червня 2013 року, було оголошено на місці його майбутнього розташування та встановлено відповідну інформаційну табличку.

Попередня вартість будівельних робіт, згідно виготовленої проектно-кошторисної документації складає близько 22 млн. грн.

Напередодні було ініційовано проведення спільної наради щодо можливостей залучення альтернативних ресурсів для будівництва дитячого садка, оскільки розуміють, що бюджету міста практично неможливо знайти необхідну суму.

Наступним кроком у пошуках джерел фінансування стане звернення депутатів до будівельних компаній міста, щодо співпраці у збільшенні мережі дошкільних навчальних закладів на черговій сесії міської ради. Обранці передбачають, що одним із можливих шляхів фінансування проекту може стати будівництво за рахунок коштів пайової участі.

«Ми докладаємо усіх зусиль, щоб кожна дитина в Івано-Франківську змогла отримати якісну дошкільну освіту – говорить депутат міської ради Оксана Савчук – Саме за ініціативи депутатів міськради відкрита 1-ша черга  ДНЗ № 17 «Ромашка», що на вул. Вовчинецькій, 210. Відкрито додаткову дошкільну групу в ДНЗ № 36 «Віночок». Активно ведуться роботи щодо будівництва дошкільних закладів у приміських селах Вовчинці, Хриплин, Угорники, Микитинці та  Крихівці. Паралельно триває постійна робота щодо передачі громаді міста колишнього відомчого садочка «Укрзалізниці» «Подоляночка» по вул. Хоткевича,11а. На сьогодні ми розглядаємо інші можливі варіанти збільшення кількості дитячих садочків. Переконана, що ще є багато можливостей вирішення цієї проблеми у місті» - вважає голова профільної комісії міськради.

«Проблема дошкільної освіти це сьогодні проблема цілої держави. – стверджує народний депутат України Руслан Марцінків -  Івано-Франківськ повинен стати містом, де усі повинні об’єднати зусилля  для розвитку цієї галузі – від найменшого дошкільнятка до бувалого підприємця. Впевнений, що нам вдасться втілити в життя цей проект» – підкреслив Руслан Марцінків, після власноручного встановлення інформаційної таблички на місці майбутнього садка.