В Івано-Франківську велосипед від крадіжки не вбережеш?


Крадіжки велосипедів – одна з обставин, що перешкоджає розвиткові велоруху в Івано-Франківську.

В соціальних мережах часто з’являються повідомлення про крадіжки велосипедів. Вони зникають з-під магазинів, коли власник «залізного коня» вирішить піти на закупи чи з велопарковок, де велосипеди закривають на засоби захисту. Зникають навіть із людних місць. Тож як вберегти двоколісний транспортний засіб від того, що він потрапить в чужі руки, кореспондент «Бліц-Інфо» поцікавився у фахівця.

«Велосипед від крадіжки вберегти неможливо, - розповідає продавець спеціалізованого магазину «Веломафія» Ігор Грудзевич. – Ровери викрадають з підвалів, гаражів, магазинів. Нині це стало серйозним бізнесом. Люди заробляють на цьому добрі гроші. Викрадають з одного міста і продають в іншому. Часто при цьому ще й  говорять, що велосипед привезений з Європи. Хоча, реально він вкрадений в одного, а перепроданий іншому».

Продавець зауважує, що жоден замок не врятує, якщо в крадія є намір привласнити транспортний засіб. Хіба, жартує, тримати велосипед коло ліжка або ні на хвилину не випускати його із поля зору.

«В мене велосипед зберігається в підвалі і я постійно думаю, що його можуть вкрасти», - підсумовує Ігор Грудзевич.

Для того, щоб це припинилося, на думку продавця, має змінитися менталітет українців.

Про крадіжки велосипедів розповідають і містяни. І акцентують увагу на тому, що жоден навіть найдорожчий замок не стане перешкодою.

А от в МВС цей факт масових крадіжок спростовують. Коментують, що в порівнянні з попереднім роком велосипедів значно менше викрадається і можна не переживати за власного «залізного коня».