В Івано-Франківську відкрили соціальну пральню


У вівторок, 9 серпня, на вулиці Бандери (позаду Меморіального скверу) відкрили благодійний центр з соціальною пральнею. Тут зможуть отримати допомогу як і прикарпатці, так і вимушені переселенці.

Про заклад, де можна отримати гуманітарну допомогу, поспілкуватися з психологом, а ще й попрати одяг у мережі розповів очільник Івано-Франківської громади Руслан Марцінків, пише Бліц-Інфо.

"Дякую Владиці Володимиру Війтишину і отцю Володимиру Чорнію. Добре, що ми це змогли зробити. Також нагадаю на Бандери робиться прихисток для ВПО, щоб перемістити людей зі шкіл. Добре, що ця справа сьогодні була освячена і спільними зусиллями з нашою церквою втілена в життя", - зауважив Марцінків.

Приміщення колишнього Департаменту освіти вдалося обладнати спільними зусиллями міста, БФ «Карітас» та греко-католицької церкви. Центр працює вже місяць, а пральня – тиждень. Ідея із відкриттям пральні – не випадкова. Заступниця директора БФ «Карітас Івано-Франківськ» Наталя Козакевич розповідає, що про таку необхідність сказали самі вимушено переміщені люди. 

Соціальна пральня працює за адресою: вулиця Степана Бандери 10 г.

Прання здійснюється тільки за умови попереднього запису, який можна здійснити зателефонувавши за телефонами гарячої лінії:

+380 96 309 8598

+380 66 557 0293

Гаряча лінія працює з понеділка по п'ятницю з 10.00 до 17.00.

Також у мерії нагадали,  що у місті продовжують працювати соціальні їдальні. Поїсти тут можуть всі охочі, як внутрішньо переміщені особи, так і мешканці міста. Придбати обіди за доступною ціною можна у ліцеях:

- №5 (вул. Івана Франка,19)

- №20 (вул. Гоголя, 10)

Ситний та недорогий обід пропонують щодня з 12:00 до 15:00 години.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!