В Івано-Франківську виявили десять самовільно встановлених гаражів


У Франківську, в одному з дворів мікрорайону Каскад, стоїть близько десяти самовільно встановлених гаражів. Муніципальна інспекція "Добродій" написала приписи про їхнє виявлення, проте демонтаж можуть скасувати.

Сергій Яремин живе у будинку, в дворі якого розташовані гаражі. Чоловік каже, що вони є недоречними, адже інші жителі не мають куди припаркувати свої автомобілі, пише Суспільне Карпати.

"На мою думку, вони (гаражі - ред.) тут не потрібні, бо можна зробити парковку. А в ліпшому випадку - і дитячий майданчик. Вони стоять - ніхто не заїжджає, не виїжджає, нікому вони не потрібні", - каже Сергій Яремин.

Ще один мешканець Михайло Дручків припускає, що у дворі за адресою: Стуса, 45 можуть розмістити ще більше гаражів: "Треба було зібратися і зробити гарний парк для себе і своїх дітей. А це може бути і навмисно - зробили смітник, щоб потім приїхали, прибрали це все - поставили щось".

Власник одного з гаражів Петро Грабовецький – інвалід ліквідації наслідків на ЧАЕС. Чоловік запевняє, що його гараж є законним, адже він має на нього всі необхідні документи: "Архітектура виділила місце ще у 2006-му році. Щодва роки поновлювалися документи, а останнім часом - щоп’ять років поновлюються. Як давали документи з архітектури, казали: "Якщо будуть у вас забирати гараж, то той, хто буде забирати, за свій кошт має переставити в інше місце". Так було сказано. Якщо переставлять на інше місце за їхні гроші, то мене це влаштовує. А куди за мої?".

Завідувачка сектору організаційно-інформаційної роботи КП "Муніципальна інспекція "Добродій" Ольга Давиденко, розповіла, що за адресою: Стуса, 45 таки є проблеми.

"За даною адресою відділом благоустрою виявлено десять самовільно встановлених гаражів. Після написання приписів, власниками не надано погоджувальних документів. Відповідно, матеріали справ передано в управління архітектури та містобудівної діяльності для підготовки проєкту рішення про демонтаж", - говорить Ольга Давиденко.

І додає: "Якщо на момент розгляду даних документів буде виявлено, що особа вже поновила документи на дозвіл або отримала нові, то проєкт рішення про демонтаж не буде готуватися. Адже людина має законне право на розміщення даного гаража".

За її словами, власниками таких гаражів є люди з інвалідністю. Для їхнього встановлення понад 50 % мешканців будинку повинні давати письмову згоду.

Міський голова Руслан Марцінків говорить, що питання гаражів - на контролі у влади. Проте, він каже, не всі потребують демонтажу: "Не всі гаражі, в тому числі на Каскаді є незаконними. Є деякі, які мають дозволи. Тому тут треба дивитися по-різному. Дуже часто – це конфліктні ситуації, і не завжди ти знаєш, яка сторона має рацію. Тому що, як правило, ці гаражі є власністю мешканців сусідніх будинків".

Від початку створення муніципальної інспекції, працівники склали 34 приписи та два адміністративні протоколи стосовно незаконно встановлених гаражів.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!