В Івано-Франківську зареєстровано перший випадок коронавірусу


Станом на 20 годину 19 березня в Україні зафіксовано 21 випадок COVID-19.

Про це о 20-й повідомив Центр громадського здоров’я України.

"За результатами дослідження вірусологічної референс-лабораторії Центру громадського здоров’я України отримано всього 17 позитивних результатів на COVID-19: Чернівецька (10), Житомирська (1), Київська (2), Донецька (1), Івано-Франківська (1) області та м. Київ (2).

За результатами досліджень регіональних лабораторій виявлено: Дніпропетровська - 2; Житомирська - 1;

Також один випадок підтверджено у м. Київ", - йдеться у повідомленні Центру.

Нагадаємо, у вівторок, 17 березня в обласній інфекційній лікарні померла 56-річна мешканка Івано-Франківська. Лікарі діагностували в неї грип «А», ускладнений пневмонією. Втім, також відправили аналіз до Києва, аби перевірити на коронавірусну інфекцію. Відтак, сьогодні лабораторія підтвердила, що це був саме коронавірус. Про це під час термінового брифінгу повідомив т.в.о. голова Івано-Франківської облдержадміністрації Віталій Федорів, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

"Будуть вжиті максимальні заходи. Похорон буде без людей. Ми пропонуємо не віддавати тіло родичам, а поховати окремо. Контактував з нею тільки чоловік. Він знаходився у самоізоляції разом з нею. Сьогодні поліція починає встановлювати з ким вона спілкувалась. Чоловік приїхав з-за кордону і перебував в самоізоляції, а дружина заразилась від нього. У чоловіка наразі симптомів немає", - підкреслив очільник ОДА.

Сьогодні ввечері чоловіка померлої госпіталізували до обласної інфекційної лікарні. Відомо, що раніше чоловік повернувся з Чехії.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!