В Івано-Франківську затримали громадян, яких підозрюють у підпалі сауни


Близько 12 години дня пульт Державної служби охорони надійшов сигнал про спрацювання тривожної сигналізації звідпочинкового комплексу по вулиці Довбуша, в селі Чукалівка про ймовірний підпал.

На місце події прибув наряд групи затримання ДСО в складі старшого наряду прапорщика міліції Віталія Юзишина, старшого сержанта міліції Михайла Коруняка та молодшого сержанта міліції Назарія Рибчука, куди ж через кілька хвилин прибули машини МНС (рятувально-пожежної служби). Картина даного місця була не з кращих – приміщення відпочинкового комплексу палало вогнем.

Зі слів власника готелю люди, які відпочивали в сауні ймовірно і вчинили підпал. Адже на території крім даних відпочивальників, відвідувачів не було. Правоохоронцями було затримано троє невідомих осіб. Під час затримання опору не чинили.

На місце події було викликано слідчо-оперативну групу Тисменицького району.

В ході розслідування правоохоронці дізналися, що дана компанія цілу ніч святкувала день народження в одному із нічних клубів Івано-Франківська. Святкування затягнулося до ранку, згодом молоді люди разом з компанією, з якою познайомилися напередодні вирішили попаритися в сауні, куди зателефонували і зробили замовлення, в той час компанія налічувала уже 8 чоловік.

Відпочиваючи в сауні люди вживали алкогольні напої, а це суворо заборонено згідно техніки безпеки. Через годину часу одна з компаній залишила даний заклад. В сауні залишилося троє людей, які помітили пожежу. Зі слів власника ці люди і є підозрюваними у підпалі, бо їм неодноразово були зроблені зауваження щодо їхньої поведінки.

Даних осіб було затримано. Працівники МНС пожежу погасили, потерпілих немає.

По даному факту проводиться перевірка. Дану подію зареєстровано в Тисменицькому РВ УМВС в ЄО №1808 від 17.07.2013 року.