В Івано-Франківську затримали організатора наркомережі та його трьох спільників


Працівники обласного та івано-франківського міського підрозділів боротьби з незаконним обігом наркотиків ліквідували мережу поширення наркотичних і психотропних речовин серед наркозалежних мешканців Івано-Франківська.

Правоохоронці не один тиждень документували злочинну діяльність 34-річного франківця, раніше судимого за грабіж, та трьох його спільників. Днями після чергового збуту амфетаміну та субітексу організатора групи затримали, в нього вилучили близько трьох десятків доз наркотиків. Крім того, наркотичні та психотропні речовини було вилучено під час проведення обшуку в квартирі цього чоловіка, а підвальному приміщенні – бойову гранату Ф-1. Партію наркотиків конфіскували й у його спільників, серед яких – двоє жінок, 35 і 42 років, а також у раніше судимого франківця, 1967 року народження, пише АП

Стало відомо, що субітекс і амфетамін надходили з-за кордону, зараз оперативники відпрацьовують канали їх переправлення в Україну.

За попередніми даними, клієнтами цього наркосиндикату були близько півсотні наркозалежних осіб. У ході документування зафіксовано більше десятка фактів реалізації їм наркотичних і психотропних речовин. Наразі організатор і його спільник затримані, вирішується питання обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Стосовно жінок, то на час слідства вони ймовірно перебуватимуть під домашнім арештом, бо мають неповнолітніх дітей.