В Івано-Франківську зріс рівень безробіття


Як повідомила директор міського центру зайнятості Ганна Бандура, станом на 1 листопада на обліку в Івано-Франківському міському центрі зайнятості перебувала 2821 особа. Протягом 10 місяців поточного року до служби зайнятості звернулося майже 9 тисяч осіб. Про це директор центру зайнятості розповіла на оперативній нараді у міського голови.

"Ситуація на ринку праці в Івано-Франківську характеризується підвищенням рівня безробіття та збільшенням чисельності осіб, які були працевлаштовані", – зазначила Ганна Бандура.

Зокрема, протягом цього року до центру зайнятості звернулося 66% жінок, 72,5% осіб, які займали посади службовців, 24% – працювали за робітничими професіями, 59,3% – молоді люди у віці до 35 років, передає кореспондент «Бліц-Інфо».

Також до центру зайнятості від роботодавців надійшло майже 6600 вакансій, з яких 6178 були укомплектовані.

Особлива увага приділяється працевлаштуванню випускників ВНЗ та ПНУ. Протягом цього року до служби зайнятості звернулося 314 випускників вищих навчальних закладів і 59 випускників ПНУ. З них 110 осіб були працевлаштовані.

Крім того, протягом року 81 особа відкрила власну справу та отримала одноразову виплату допомоги по безробіттю для зайняття підприємницькою діяльністю.

Також за період з 01.03.2014 по 31.10.2014 року до міського центру зайнятості звернулося 128 осіб з числа вимушених переселенців. 74 особи отримали статус безробітного, з яких 41 особа працевлаштована.

Зокрема, Ганна Бандура подякувала за сприяння в працевлаштуванні осіб, які переселилися із зони АТО, міській клінічній лікарні, КП «Івано-Франківськводоекотехпром», КП «Електротранс» та управлінню світи і науки МВК.