В калуській владі планують скоротити три посади і ліквідувати цілий відділ


8 лютого на офіційному сайті Калуської міської ради оприлюднили проєкт рішення «Про внесення змін до структури та загальної чисельності апаратів ради, виконавчого комітету та виконавчих органів Калуської міської ради».

А саме: пропонують ліквідувати відділ з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю чисельністю три штатних одиниці з 1 травня 2023 року та затвердити загальну чисельність апаратів ради, виконавчого комітету та виконавчих органів Калуської міської ради станом на 1 травня 2023 року в кількості 322 штатних одиниці, інформують "Вікна".

Нагадаємо, востаннє структуру та штатну чисельність влади Калуської громади переглядали до війни —у січні 2022 року. Тоді зокрема було додано одну посаду (зараз їх є 325) та утворено новий відділ виконавчого комітету — координації роботи зі старостинськими округами, закупівель та комунікацій на п’ять посад (для формування нового відділу ще чотири посади скоротили в інших підрозділах).

Крім того, проєктом рішення пропонується змінити чисельність працівників в трьох управліннях міської ради, які не є посадовими особами.

Зокрема в управлінні комунальної власності, окрім 5 посад, пропонують утримувати 9,5 працівників за кошти Програми приватизації комунального майна територіальної громади міста Калуша.  Зараз таких працівників є 7. Натомість в управлінні будівництва та розвитку інфраструктури, окрім 9 посад, зараз є 16 працівників, які отримують зарплати зі зведеного кошторисного розрахунку вартості будівництва об’єктів. Пропонується  зменшити їх чисельність до 15,5.

Також в управлінні «Центр надання адміністративних послуг» (штатна чисельність — 33 працівники) є ще 2 працівники, які утримують за Програмою підтримки функцій реєстраційної та міграційної служби в ЦНАП на 2023-2025 роки. Тут змін не планують.

Таким чином загальна чисельність працівників в трьох управліннях зросте з 25 до 27-ми.   

Нагадаємо також, що міська влада не вперше озвучує наміри ліквідувати відділ внутрішньої політики. Зокрема, схожий проєкт рішення міської ради оприлюднювали у квітні 2021 року. Тоді мали намір замість відділу внутрішньої політики створити відділ патронатної служби на чотири посади. Однак рішення тоді не прийняли.

Згідно з положенням про відділ з питань внутрішньої політики та зв'язків з громадськістю, до його функцій зокрема належить  забезпечення  вивчення громадсько-політичних настроїв населення, узагальнення громадської думки та оцінка можливих наслідків прийнятих соціальних і політичних рішень; участь у підготовці матеріалів для засобів масової інформації з питань внутрішньої політики;  організація роботи щодо доведення до відома населення через місцеві засоби масової інформації змісту актів міської ради, її виконавчих органів та посадових осіб; організація випуску і поширення бюлетенів, пресрелізів, оглядів, інформаційних збірників, експрес-інформації тощо.

Також відділ внутрішньої політики є відповідальним за супроводження функціонування електронної системи «Бюджет участі», дотримання Порядку розгляду електронних  петицій  та координує роботи з інформаційного наповнення офіційного вебсайту міської ради та його супроводження.



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!