В Коломиї стартував опалювальний сезон у школах і дитсадках


В Коломиї розпочали опалювати дитячі садки та школи.

Сьогодні міський голова Коломиї Богдан Станіславський мав селекторну нараду зі всіма директорами дитячих садків та ліцеїв.

"Кожен навчальний заклад - зі своєю специфікою в організації опалення, тому маємо дещо різну ситуацію. Так, у дитячих садках №7, 16, 17, 21 та в ліцеях №1, 2, 4, 5, 6, 9, ліцеї імені М. Грушевського та Воскресинцівському вже запущено опалення. Котли на твердому паливі працювали впродовж вихідних, і ситуація тут добра. Філія №10 ліцею №9 та Саджавський садок працюють на електричному обігріві. У всіх решту навчальних закладах, які мають газове опалення, сьогодні розпочато подачу тепла. Це стосується садків №2, 3, 5, 9, 11, 14, 18, 19. Водночас у ліцеях №3, 8, філії №7 ліцею №5 та у школах сіл Коломийської громади наразі опалення не запущено",- написав Станіславський.

Наразі місто чекає на підписання меморандуму з Нафтогазом про пільгову ціну на паливо для обігріву приміщень.

"Очікуємо, що тут тепло зможемо подавати з початку листопада. Підсумовуючи - в садках системи опалення працюють. У школах - частково. В певному сенсі ми заручники ситуації, яка склалася по всій країні. Уроки в тих закладах, де холодно, будуть скорочені, таким є рішення педагогічних колективів. Намагаємося якомога швидше закрити питання з теплом, щоб всім дітям було комфортно та тепло навчатися,- каже мер.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!