В мерії розповіли, чи готовий Калуш до опалювального сезону


Калуські комунальники на завершальному етапі підготовки до опалювального сезону.

Як повідомив міський голова Калуша Андрій Найда комунальними підприємствами, управліннями на сьогодні успішно здійснено величезний обсяг робіт.

Першим і найскладнішим завданням було оптимізувати систему теплопостачання від комунальних котелень та підготувати мережі. Підстав для цього було вдосталь – від великої збитковості котелень через масовий перехід споживачів на індивідуальне опалення і відповідного зменшення на них навантаження, до здорожчання енергоресурсів. Це, в свою чергу, зумовило проведення реконструкції всіх котелень, їх ремонту, доукомплектування тощо. Виконавцем цих всіх робіт є КП «Калуська енергетична компанія».

З цього питання на сьогодні комунальники прозвітували про готовність котельні на вул. Винниченка. Відтепер вона буде забезпечувати подачу тепла до 6 житлових багатоквартирних будинків мікрорайону цієї вулиці, які залишились на централізованому опаленні, 2 дитячих садочків, бібліотеки, виставкової зали.

На інших котельнях реконструкція завершується. 

Йдеться про комунальні котельні на вул..Чорновола, вул. Йосипа Сліпого, вул. Біласа-Данилишина та на бульварі Незалежності. Одна з них, та що на вул. Чорновола, переводиться під твердопаливну. Всі вони подаватимуть теплоносій бюджетним закладам і установам.

Тут варто зазначити, що все необхідне уже придбано, йдуть підготовчі роботи (встановлення котлів, їх обв’язка тощо). Всі роботи, як зазначалося, проводяться силами КП «Калуська енергетична компанія». А загалом з бюджету громади на заходи з реконструкції котелень направлено:  0,3 млн. грн – на виготовлення проектної документації; 1,62 млн. грн – на закупівлю нових котлів; 1,2 млн. грн. – на реконструкцію мереж з газопостачання котелень. Кошти, звісно, не малі, але є впевненість, що від проведеної реконструкції котелень обсяги споживання енергоресурсів значно знизяться. А на сьогодні це також є пріоритетом. Також варто зазначити, що працівниками КП «Калуська енергетична компанія» у співпраці з Калуською ТЕЦ активно ведеться робота з підготовки мереж централізованого теплопостачання від теплоелектроцентралі до опалювального сезону. На потреби в закупівлях труб для ремонту цієї мережі виділено 0,5 млн. грн. На сьогодні комунальники вже приступили до гідрологічного випробовування системи теплопостачання",- каже мер.

Також за словами Андрія Найди, управляюча компанія «Теплодім» вже відновлює систему теплопостачання в суміжних будинках на вул. Пушкіна (15, 15а, 15б, 15в), де нещодавно її зруйнували зловмисники.

Окрім того, комунальне підприємство «КЕК» отримало ліміт на 2,1 млн м3 блакитного палива. І за прогнозами – цього цілком достатньо, щоб забезпечити теплопостачанням всі об’єкти, які обслуговує КП «Калуська енергетична компанія».

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!