В Надвірній через стовпчики у дворі вогнеборці не могли потрапити на пожежу


Рятувальники нарікають, що часто не можуть потрапити до місця виникнення пожежі через встановлені обмежувачі руху транспорту ,через які пожежні машини змушені об’їжджати недоступні ділянки.

Інколи рятувальникам доводиться застосовуючи гідравлічні ножиці чи бензорізи, щоб демонтувати такі конструкції і якнайшвидше приступити до гасіння пожежі. А це – додаткові дорогі хвилини, яких у цьому випадку просто немає. Про це йдеться на сторінці Управління ДСНС України в Івано-Франківській області

"Останній такий випадок стався 15 липня в місті Надвірна, де виникла пожежа балкону на 4-му поверсі 9-ти поверхового житлового будинку. До місця пожежі було направлено вогнеборців Державної пожежно-рятувальної частини №11 м. Надвірна. По прибуттю до місця виклику було встановлено, що на під’їзді до будинку розташовані обмежувачі руху. Рятувальникам довелося зрізати дані обмежувачі, щоб приступити до гасіння пожежі. Така проблема, на жаль, є по цілій області. Дуже часто мешканці будинків ігнорують власну безпеку, встановлюючи такі обмежувачі самовільно. Управління ДСНС в Івано-Франківській області, звертається до всіх мешканців Прикарпаття з проханням, дотримуватися правил пожежної безпеки щодо вільного під’їзду до будинків пожежних машин, а також органам влади приділити особливу увагу даному питанню!!!", - йдеться у дописі.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!