В обласній філармонії Івано-Франківська буде новий керівник?


Управління культури національностей на релігій ОДА пропонує призначити нового керівника для Івано-Франківської обласної філармонії імені Іри Маланюк.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань культури, духовності та інформаційної політики 7 лютого, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Як повідомила начальниця управління культури Тетяна Бойко, департамент пропонує призначити на цю посаду диригента камерного хору "Воскресіння" Володимира Рудницького.

За словами чиновниці, у попереднього керівника Василя Тимківа ще 30 вересня завершився термін контракту, тож він зараз є лише виконувачем обов'язків директора. Оскільки під час воєнного стану конкурс не проводиться, то обласній раді пропонують призначити на посаду директора Володимира Рудницького, "беручи до уваги його заяву".

Немає опису.

Натомість члени комісії запропонували заслухати на наступному засіданні звіт попереднього керівника Василя Тимківа за 5 років на посаді.

"Це мало б бути до призначення нового керівника, але вже маємо, що маємо", - наголосила голова комісії Марʼяна Гринечко.

Окремо депутати поцікавились у очільниці управління культури, чи вони спілкувалися з колективом щодо зміни керівництва. На це Тетяна Бойко відповіла, що думку колективу не питали.

"Це звичайно позиція органу управління, але не спілкуватися з колективом... Ми вже не говоримо про те, щоб питати їх думку кого призначати, але ознайомити колектив що у них буде новий керівник - це неправильно. Друге питання, контракт закінчився 30 вересня, зараз уже лютий. Я розумію, якби закінчився контракт вчора, а сьогодні вирішили призначити нового, але людина скільки часу виконувала обовʼязки, а тут раз і приходить новий керівник. Це звучить дуже дивно",- зауважила голова комісії.

Втім, голосів на те, аби рекомендувати обласній раді розглянути призначення нового керівника філармонії, під час засідання комісії 7 лютого не вистачило. Та все таки, за регламентом, це питання винесуть на рогляд депутатського корпусу, але з позначкою, що "профільна комісія не рекомендувала до розгляду".

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!