В ОДА розповіли від чого залежатиме, чи підуть діти до школи з 1 вересня


На традиційній понеділковій нараді також обговорювалося питання підготовки закладів освіти області до нового навчального року.
Заступник директора департаменту освіти, науки та молодіжної політики Ігор Гаврилюк розповів про основні заходи, які реалізуються в області щодо підготовки об’єктів до початку нового навчального року. Про це йдеться на сайті ОДА, пише Бліц-Інфо.

Так, станом на 20 липня 2020 року у 28-ми закладах проведено капітальний ремонт приміщень, у 7-ми закладах відремонтовано внутрішні системи опалення, у 15-ти – замінено водопровідні та каналізаційні мережі, в 10 – частково відремонтовано покрівлю.

На виконання ремонтних робіт з місцевих бюджетів профінансовано понад 22,5 млн гривень.

Для проведення поточних ремонтів закладів освіти обласного підпорядкування з обласного бюджету використано 2730 тис. грн, на придбання будівельних матеріалів – 2431,5 тис. гривень.

У рамках реалізації програми «Спроможна школа для кращих результатів» на реконструкцію ЗОШ І-ІІІ ст. з будівництвом корпусу на 14 учбових класів, котельні та адмінприміщень в селі Чорний Потік Надвірнянського району та на капітальний ремонт приміщень Красноїльської ЗОШ І-ІІІ ступенів Верховинського району з державного бюджету виділено 20 млн грн за співфінансування із місцевих бюджетів 550 тис. гривень.

За кошти освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам та співфінансування з обласного бюджету:

- придбано 19 шкільних автобусів на суму 35317,2 тис. грн;

- для дітей з вадами слуху і зору, які навчаються у Вигодській і Калуській спеціальних школах, придбано спеціальне обладнання на суму 150 тис.грн, 

- на облаштування внутрішніх санвузлів в 34-х закладах загальної середньої освіти виділено 11499,19 тис. грн. Станом на 20 липня в 7-ми закладах облаштовано внутрішні санвузли, на що використано 4039 тис. грн. До кінця поточного року планується завершити роботи ще в 27-ми закладах;

- на проведення ремонтів та придбання обладнання для їдалень (харчоблоків) у 104-х закладах загальної середньої освіти виділено 17843,4 тис. грн,

- для придбання 3-х STEM-лабораторій та 45-ти навчальних кабінетів (біології, фізики, хімії, географії та математики)  оголошено конкурсні торги на суму 31000 тис. грн.

Проте, найголовнішим питанням, яке стосується початку 2020-2021 навчального року, і на якому акцентував увагу голова обласної державної адміністрації Віталій Федорів, є готовність навчальних закладів області до роботи в умовах загрози пандемії коронавірусу. На що заступник очільника департаменту освіти, науки та молодіжної політики повідомив, що на разі область готова розпочати навчання 1 вересня в нових умовах з врахуванням трьох сценаріїв запропонованих Урядом. Однак на сьогодні ще не готові сказати, яким саме буде навчання: чи це буде звичайне навчання, чи дистанційне, чи застосовуватиметься змішана форма. Все залежатиме від епідеміологічної ситуації в країні загалом та в області зокрема.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!