В Олешанській ОТГ самостійно ремонтують дороги


За 1 млн гривень у Олешанську об’єднану територіальну громаду придбали новий асфальтоукладач італійського виробництва. Завдяки спецтехніці в ОТГ вже здійснили 15 кілометрів ямкового ремонту.

Про це розповів голова громади Богдан Двояк, інформують у пресслужбі Агенції розвитку ОТГ Прикарпаття.

«Навісний асфальтоукладач PAVIJET G7 агрегується з будь-яким колісним трактором МТЗ-82. Ми купили його за кошти інфраструктурної субвенції. Ширина охоплення асфальтоукладача становить 1,5 метри. Окрім асфальту, агрегат може стелити сипучі матеріали дрібної фракції до 5 сантиметрів», – сказав він.

Задля здійснення ремонту доріг упродовж останніх років автопарк місцевого комунального підприємства вдалось суттєво оснастити. В основному техніку закуповували за кошти інфраструктурної субвенції та субвенції соціально-економічного розвитку.

«За 2,5 млн гривень ми купили грейдер, а за 800 тис. грн придбали екскаватор. Також вдалось закупити десятитонний каток (1,5 млн гривень), роторну косарку  (60 тис. грн) та бітумізатор (200 тис грн)», – сказав Богдан Двояк, – Відтепер фактично ми самостійно здійснюємо ремонт доріг у нашій громаді».

Очільник ОТГ підкреслив, що цього року до громади ще планують докупити трактор МТЗ-82.

«Торік написали проєкт та виграли його на обласному конкурсі. Плануємо до нашого асфальтоукладача докупити трактор, так я нині використовуємо орендований колісник», - додає голова ОТГ.

За словами Богдана Двояка, автопарк комунального підприємства й надалі поповнюватиметься новою спецтехнікою. «Ще необхідно купити сміттєвоз та великогабаритний вантажний автомобіль», – підсумував керівник громади.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!