В прикарпатському курортному містечку кафе працювали з порушенням


У курортному містечку Яремче правоохоронці виявили два заклади громадського харчування, що функціонували без відповідних дозвільних документів, зокрема, санепідемстанції.

Підприємці з метою уникнення зайвих витрат ухиляються від процедур отримання дозвільних документів. При цьому, що є найголовніше, забувають про перевірку якості та безпеки продуктів харчування, які виготовляють і реалізують громадянам, здійснюючи діяльність без дозвільних документів санепідемстанції.

Працівники ветеринарної міліції спільно із оперативниками підрозділу Державної служби боротьби з економічною злочинністю, в межах компетенції, притягують до адміністративної відповідальності порушників.

Згідно санкції ч.1 ст.164 Кодексу України про адміністративні правопорушення  їм загрожує покарання у вигляді штрафу до 350 до 700 гривень. А у випадку вчинення аналогічного правопорушення особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню, її можуть оштрафувати в суді на суму до 1050 грн. з конфіскацією виготовленої продукції, знарядь виробництва та сировини.