В Севастополі міліціонери вийшли на мітинг проти Януковича та Захарченка


У Севастополі біля будівлі управління МВС пройшов мітинг працівників міліції На акцію вийшли представники міліцейської профспілки “Захист” та громадських організацій “Дорожній контроль”, “Союзу робітників Севастополя” та мешканці міста.

Мітингувальники тримали в руках плакати “Віктор Янукович! Севастополь – не Врадіївка, але терпіння не безмежне”, “Годі кришувати незаконну торгівлю, наркопритони, підпільні казино”, “Вимагаємо припинити переслідування членів незалежної профспілки “Захист”. Вони зажадали довести посадові оклади міліціонерів до рівня прожиткового мінімуму, погоджувати розмір премій з профспілкою і вести повний облік понаднормового несення служби, пише “Новий регіон”.

Учасники пікету також зажадали опублікувати декларації доходів керівництва МВС, відновити на службі незаконно звільнену лейтенанта міліції Христину Паніну, скасувати результати атестації майора Володимира Гордієнка і сержанта Романа Сулейманова, як упереджені, і відновити їх на посадах. Крім того, протестувальники звинуватили начальника Нахімовського УМВС в тому, що він забороняє співробітникам реєструвати заяви громадян про шахрайство з боку фірми, що встановлює пластикові вікна. У той же час в самому райвідділі з’явилося 40 таких вікон. До присутніх вийшли представники УВС і спробували поговорити з мітингувальниками, але були зустрінуті протестами та вигуками.

Підполковник міліції Олександр Крайнюк і голова севастопольської міської профспілкової організації атестованих працівників ОВС України Олександр Овчаренко, зокрема, спробували вступити з мітингувальниками в діалог, але їх слова були заглушені включеним на роботу сирени гучномовцем. Учасниками радикального профспілки “Захист” ведеться незрозуміла полупартизанская боротьба тільки за допомогою листування і мітингів, вважає Олександр Крайнюк. За його словами, така поведінка профспілкової організації “вкрай неприйнятно”, оскільки не веде ні до яких результатів. За словами міліціонера, їм треба йти на прямий контакт, а не займатися популізмом.