В центрі Києва на балконі багатоповерхівки помітили саркофаг


Жителі Шевченківському района Києва помітили на балконі однієї із квартир чималу золотаву гробницю, виклали світлини у мережу і спричинили неабиякий ажіотаж серед користувачів.

Про це йдеться у випуску ТСН.

Усе почалося із допису киянина Дмитра Пилипченка, який побачив саркофаг. Чоловік сфотографував його на балконі: вдень, і вночі, коли він ще й підсвічений яскравим жовтим світлом. Світлини виклав у мережу і користувачі одразу почали гадати - звідки саркофаг. Дехто припустив, що це театральний атрибут.

Автор цих світлин із журналістами спілкуватися не воліє, але ми знайшли цей будинок, це столична татарка. І ось цей саркофаг досі стоїть на 4 поверсі. Більшість мешканців цього під'їзду його споглядають вже кілька тижнів.

У квартирі, на балконі якої стоїть золотава скульптура, домофон не працює, двері теж не ніхто відчиняє. Показуємо світлини саркофага сусідам на поверсі, які живуть поруч. Майя Лазарівна не дивується, бо теж вже бачила це з вулиці. Утім як двометровий саркофаг з'явився в будинку - не відає. 

Історик і археолог Сергій Пустовалов дивиться на світлину балкона і всміхається. "Ні на яких богів воно не схоже взагалі. Це як в театрі кажуть "отсєбятіна"", - сказав він.

У мережі припускають що тут зображений давньоєгипетський бог Гор - бо і в того, і в того голова птаха. Історик заперечує. "Нижня частина - це ряса священика католицької церкви, жабо - 16 століття. Цей дзьоб - я взагалі побачив маску протичумну. Думав може щось пов'язане з короновірусом", - припустив Пустовалов.

Поки журналісти знімали будинок, на балкон вийшов чоловік і прибрав саркофаг - поклав його додолу. Утім із квартири до нас ніхто так і не вийшов. Пізніше до ТСН зателефонувала жінка, яка хоч і не назвалася, але запевнила: саркофаг вони створили для знімання реклами. 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!