В Україні можуть заборонити назви партій, які схожі на тост


Центральна виборча комісія оголосила про намір упорядкувати вимоги до назв партій.

До уже існуючих обмежень нецензурної лексики в назвах та абревіатурах, чиновники пропонують додати заборону назв партій, які звучать як тост, пише ua review.

«Поки що ми не бачимо особливих проблем у назвах партій на кшталт «За минуле!», – пояснив чиновник, – але насправді тенденція не дуже хороша. Як показує наш досвід, все починається з коротких тостів, а потім вони стають усе довшими і зарозумілішими. Ми боїмося, що з часом з’являться партії, назву яких ніяк не вмістиш у виборчий бюлетень. Уже був випадок, коли намагалися зареєструвати партію з назвою «Одна маленька але гонорова пташка…». На щастя партійний лідер та спонсор партії не змогли ні сформулювати, ні прочитати цю назву. Але ж з часом можуть з’явитися політики нової генерації, яким це буде під силу.»

«Ми підтримуємо ідею ЦВК, – прокоментували у Комітеті виборців України. – У нас справді уже виникали проблеми з такими партіями в окремих регіонах. Зокрема, декілька разів були зірвані засідання територіальних виборчих комісій. Під час оголошення назв партій члени комісій рефлекторно починали піднімати чарку. Кілька згадок таких партій – і засідання не відбулося. А що буде під час засідань дільничних виборчих комісій просто страшно уявити!».

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!