В Україні ввели комендантську годину


Президент Віктор Янукович підписав закон, згідно з яким дітям віком до 16 років забороняється перебувати в розважальних закладах та закладах громадського харчування без супроводу батьків у нічний час, повідомляє прес-служба глави держави.

Також  президент підписав закон про  внесення змін до деяких законодавчих актів щодо посилення матеріальної підтримки сімей, в яких виховуються діти, над якими встановлено опіку чи піклування.

Нагадаємо, закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо порядку перебування дітей у закладах, у яких провадиться діяльність у сфері розваг, або закладах громадського харчування у нічний час» Верховна Рада підтримала 16 травня.

Законом забороняється дітям до 16 років із 22:00 до 06:00 перебувати в закладах, у яких проводиться діяльність у сфері розваг, а також закладах громадського харчування, якщо їх не супроводжує хоча б один з батьків або інший законний представник дитини.

Під заборону в законі не потрапляють заклади культури, зокрема, театри, кінотеатри, філармонії, будинки культури тощо.

Також проект закону зобов'язує власників і посадових осіб розважальних закладів та закладів громадського харчування вживати заходів щодо недопущення до таких закладів із 22:00 до 06:00 дітей до 16 років, яких не супроводжують батьки чи інші законні представники, надаючи їм право вимагати у відвідувачів таких закладів документи, що підтверджують досягнення ними 16-річного віку.