В Яремче затримали крадія гравію


Співробітники Яремчанської поліції перешкодили незаконному видобутку піщано-гравійної суміші. Вантаж вилучили, а за фактом злочину слідчі розпочали досудове розслідування.

Вчора, 3 червня, під час патрулювання території в межах населеного пункту Яремча, співробітники поліції помітили на березі річки "Боярська", вантажівку вщент заповненою корисними копалинами, інформує пресслужба обласної поліції.

На місце події викликали слідчо-оперативну групу, працівники якої провели детальний огляд місця події та транспортного засобу. З’ясувалося, що місцевий житель вантажив на транспортний засіб «ЗІЛ» піщано-гравійну суміш.

Жодних дозвільних документів на проведення видобувних робіт фігурант надати не зміг, що поставило під сумнів законність його діяльності.

В межах розпочатого кримінального провадження ч. 2 ст. 240 Кримінального кодексу України, слідчі вилучили транспортний засіб та вантаж.

Йдеться про порушення встановлених правил використання надр, якщо це створило небезпеку для життя, здоров’я людей чи довкілля, а також незаконне видобування корисних копалин місцевого значення у великому розмірі або незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення.

У ході досудового розслідування правоохоронці встановлять всі обставини події.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!