Василь Попович: Бійців в АТО фактично позбавили права обрати майбутнє


Верховна Рада в своє останнє засідання так і не внесла зміни до виборчих законів, які б дозволили учасникам антитерористичної операції проголосувати на парламентських виборах 26 жовтня.

Депутат Івано-Франківської облради свободівець Василь Попович у розмові з кореспондентом «Бліц-Інфо» зауважив, що такий перебіг подій можна було передбачити. Адже ця Верховна Рада вже не раз оберталась до українців спиною.

«Звичайно, це дуже несправедливо – хлопці захищають рідну країну і готові віддати за неї найдорожче  - власне життя. Та, водночас, не мають можливості внести свою лепту у формуванні нового парламенту. Тим більше, виборче право їм передбачене Конституцією України. Тих кілька тисяч голосів не змінили б результату виборів, тим не менш хлопці б відчули, що у ВР про їхнє конституційне право не забули. А так, фактично, парламент позбавив їх права обрати майбутнє для себе та своїх дітей», - каже Василь Попович.

Нагадаємо, не дали право бійцям голосувати в зоні АТО переважно депутати з КПУ, депутати, які раніше входили у фракцію Партії регіонів, також і деякі депутати з "Батьківщини".