Вчора четверо прикарпатців намагались відкупитись від поліцейських


За минулу добу на Івано-Франківщині четверо водіїв-порушників намагалися відкупитися від правоохоронців. Співробітники поліції задокументували неправомірні дії прикарпатців. Тепер, окрім адміністративної відповідальності, керманичам загрожує кримінальна.

Такі факти задокументовані в Долинській, Калуській, Рожнятівській та Снятинській територіальних громадах, інформує Поліція Івано-Франківської області.

Близько 12 години у Долині інспектори сектору реагування патрульної поліції зупинили водія автомобіля Volkswagen Golf. На транспортному засобі був відсутній номерний знак. За нескладання постанови про адміністративне правопорушення 31-річний керманич, мешканець територіальної громади, запропонував поліцейським неправомірну вигоду у сумі 2000 гривень.

Водія траспортного засобу ВАЗ працівники СРПП поліції Рожнятівщини зупинили в смт Брошнів-Осада. 33-річний керманич мав ознаки алкогольного сп’яніння, що підтвердили результати освідування за допомогою «Драгера» – 1,21 проміле. Також з'ясувалось, що водій позбавлений судом права керувати транспортним засобом за нетверезе водіння. Під час складання адмінматеріалів правопорушник запропонував інспекторам 1500 гривень неправомірної вигоди, аби уникнути відповідальності.

Ще одного нетверезого керманича ВАЗа зупинили поліцейські в одному з населених пунктів Снятинської територіальної громади. Пройти освідування для встановлення стану алкогольного сп'яніння чоловік відмовився та запропонував поліцейським хабар в сумі 1000 гривень.

34-річний мешканець Калуської територіальної громади намагався «домовитись» з начальником сектору реагування патрульної поліції місцевої поліції. Напередодні водія зупинив екіпаж поліції за порушення правил дорожнього руху. В ході перевірки документів з’ясувалось, що керманич перебуває у стані алкогольного сп’яніння. Інспектори на чоловіка склали адміністративний протокол за ст. 130 КУпАП.

Наступного дня порушник прийшов до відділу поліції, щоб «домовитись», та у службовому кабінеті надав правоохоронцю 100 доларів США, аби той не направляв складені адміністративні матеріали до суду.

У всіх випадках для документування злочинів на місцях події працювали слідчо-оперативні групи та співробітники Івано-Франківського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України.

За вказаними фактами слідчі територіальних підрозділів розпочали кримінальні провадження відповідно до ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі), за що передбачено до 4 років позбавлення волі.

Грошові кошти вилучені, а на правопорушників складені адміністративні матеріали.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!