Вчора у ДТП постраждали три неповнолітні велосипедисти


В Тлумачі внаслідок зіткнення з автомобілем травмований восьмикласник, у Косові – 10-річний велосипедист. Тим часом в Івано-Франківську правоохоронці розшукують водія легковика, який збив 17-річного велосипедиста та утік з місця події.

Учора близько 17 години на одній з вулиць Тлумача 30-річний житель району, керуючи автомобілем «Фольксваген Пасат», скоїв наїзд на 14-річного хлопця, котрий, як наразі відомо, несподівано почав перетинати проїжджу частину дороги на велосипеді. Школяра з травмами голови доставили долікарні в обласному центрі.

З переломом ноги після ДТП у Косівську лікарню потрапив 10-річний хлопчик. Як виявилося, учень вранці потрапив під колеса автомобіля «Мерседес Віто» під керуванням місцевого чоловіка, виїжджаючи велосипедом з другорядної на головну дорогу.

Ще одна автопригода за участю неповнолітнього велосипедиста трапиласянапередодні в обласному центрі. На перехресті вулиць Незалежності таХриплинської близько 22 год 10 хв водій автомобіля "Хонда Акорд",здійснюючи поворот, не надав перевагу в русі велосипедисту, через щовчинив наїзд на нього. Після цього невстановлений наразі водій з машиноюутік із місця події в сторону Тисмениці. Потерпілого – івано-франківця 1999 року народження доставили до лікарні з дiагнозом: забійна рана лобноїділянки зправа, ссадна. Наразі працівники поліції здійснюють заходи,спрямовані на встановлення місця знаходження автомобіля та особи водія.

Зважаючи на те, що кількість велосипедистів на автодорогах дедалізбільшується, поліція радить водіям автівок зважати на двоколісних сусідів поруху, а велосипедистам – не забувати про уважність та обережність надорозі.

Серед велосипедистів чимало підлітків, які не завжди досконало вивчилиПравила дорожнього руху та ще не в змозі швидко реагувати на дорожнюобстановку, яка змінюється щосекунди. Якщо батьки дозволили своїй дитинікористуватися велосипедом, вони в першу чергу, зобов'язані поставитисявідповідально і навчити дитину Правил дорожнього руху, передбачитирізноманітні ситуації, які можуть виникнути на вулично-дорожній мережі.Звертаємо увагу, що рухатися по дорозі на велосипедах дозволяється особам,які досягли 14-річного віку (п. 6.1 Правил дорожнього руху України).

Юним велосипедистам, як і дорослим, слід пам’ятати, що, рухаючисьпроїзною частиною, не можна різко змінювати напрямок руху, необхіднозавчасно попереджайте про свої наміри інших учасників руху. Слід обладнатисвої двоколісні транспортні засоби звуковим сигналом та світловідбивачами:спереду – білого кольору, по боках – оранжевого, позаду – червоного таобов'язково використовувати велошоломи, бажано бути в яскравому одязі абомати світлоповертаючі жилети.

Велосипедисти - повноправні учасники дорожнього руху, тож зобов’язанінеухильно дотримуватися ПДР та не виїжджати на дорогу без теоретичнихзнань та практичних навичок.