"Велика Українська Хода" завершилась на Говерлі


Чотири місяці, 24 кілометри, 99 населених пунктів позаду в організаторки акції «Великої Української Ходи» Катерини Валевської, що вчора завершилась на найвищі точці України горі Говерлі на Прикарпатті.

Як розповіла сьогодні на прес-конференції Катерина Валевська, акція почалась 14 вересня з Майдану Незалежності в Києві. Мета Ходи вшанувати пам'ять загиблих героїв Майдану і АТО та пронести через всю Україну дух патріотизму, від міста до міста, від села до села приєднати Прапор Єдності заради миру і перемоги, на якому українці писали свої побажання та свої думки.

Вражена подіями Майдану київська вчителька російської мови та літератури вирушила містами України збираючи прапори з побажаннями українців. Ще за часів Революції Гідності родина Катерини не прийняла її поглядів. Сестра та племінниця з Євпаторії прийняла російське громадянство, батько її сина колишній регіонал живе на Миколаївщині. Єдиний з ким вона спілкується сьогодні - син.

За час акції Валевська побувала у всіх регіонах України, була навіть на Сході. Відмовились від участі в ініціативі три населені пункти – Умань, Бориспіль та село Поляниця на Прикарпатті.

Зібравши 99 прапорів, сотню синьо-жовтих стягів у день свого 50 –ти літня Катерина Валевська підняла на Говерлу. Після цього в ніч з 19 на 20 січня акцію повторять на вулиці Інститутській, вшановуючи пам’ять Небесної Сотні.

Крім того, до 20 лютого Катерина Валевська планує видати дитячу книгу репортажів і відкрити музей під відкритим небом в пам’ять героїв.

До теми: В Івано-Франківську виставили прапори з побажаннями людей з усієї України