Великий український бізнес різко засудив дії уряду Азарова


Група СКМ Ріната Ахметова закликала уряд знайти «взаємоприйнятні рішення в ситуації, що склалася в країні»

«Ми категорично проти будь-якого насильства і вважаємо, що сьогодні необхідно докласти максимум зусиль для пошуку взаємоприйнятних рішень, від яких виграє вся країна і кожен українець», - йдеться в заяві СКМ, оприлюдненої в понеділок увечері, передає «Golos.Ua».

Обурений розгоном Євромайдану в Києві й президент DCH, екс-власник футбольного клубу «Металіст» Олександр Ярославський. «Сьогодні, максимум завтра парламент відправить цей уряд у відставку. Закономірне рішення, враховуючи провал підписання Договору про Асоціацію та бійню, яку влаштувала міліція на Майдані», - вважає бізнесмен.

На думку Ярославського, дії української міліції несумісні з базовими європейськими цінностями - верховенством права, свободою слова, свободою мирних зібрань. «Не зрозумію, чим  Азарову так заважали студенти? У Лондоні під будівлею Британського парламенту курди сидять роками, і ніхто їх кийками не розганяє», - заявив він.

Раніше український бізнесмен Давид Жванія заявив, що «проблем щодо відставки уряду немає ». «Голосів буде набагато більше, ніж 226» , - повідомив він журналістам у понеділок у Києві.

За словами Жванії , вихід з нинішньої ситуації - «формування коаліційного уряду». Як вже повідомлялося, днями народний депутат написав заяву про вихід з парламентської фракції Партії регіонів.